Detta frasiga härliga fröknäcke är knappast bebismat. Men jag måste verkligen tipsa om det ändå för det är så underbart gott! Dessutom funkar det att servera för barn i alla fall – åtminstone vår 3-åring 🙂 Jag äter det gärna till frukost, som en snacks eller varför inte på ett festligt buffébord?!
När jag letade recept på lågkolhydratsbröd (dvs utan spannmålsprodukter) och snubblade över Leilas recept som jag testade och föll för direkt! Fantastiskt god smak av alla fröer och extremt sprött och krispigt – alla jag bjudit det på hittills har också blivit helt sålda!
Det gör inget att man behöver många ingredienser, för även om du aldrig använder dessa fröer i övrigt så kommer de inte bli liggande i skåpet länge. Snart har du hunnit använda upp dem i sats efter sats av detta fröknäcke! Det är ju så lättbakat också, tar bara några minuter i anspråk – bättre kan det knappast bli eller hur?!
Så tack Leila för receptet (fast jag brukar hoppa vallmofröna), och låt er väl smaka!
Världens godaste fröknäcke (2 plåtar)
- 200 g solrosfrön
- 1 dl hela linfrön
- 1 dl skalade sesamfrön
- 2 dl pumpakärnor
- 2 msk fiberhusk
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- flingsalt
Sätt ugnen på 160 grader varmluft och lägg bakplåtspapper på två plåtar.
Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke och häll över vattnet och blanda runt.
Låt stå och svälla i ca en timme och bred sedan ut smeten tunt med en spatel på de två plåtarna.
Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme och 10 minuter. Låt svalna, och lossa sedan knäckebröden från bakplåtspappren. Bryt i bitar och förvara torrt (om du inte äter upp dem direkt)!