Vill du imponera på dina gäster så serverar du såklart din hemmagjorda BBQ-hot sauce till grillmiddagen! Här kommer ett barnsligt enkelt recept på vår variant – en mindre söt än den BBQ-hot sauce du köper i butik – och med lagom mycket hetta som ligger kvar behagligt i munnen 🙂
Sterilisera dina verktyg och behållare så håller din BBQ-hot sauce veckor i kylen!
Vår hemmagjorda BBQ-hot sauce
En rökig, lite syrlig och het BBQ-sauce som passar till det mesta
Ingredients
- 100 g smör ekologiskt
- 1 st liten gul lök
- 5 st vitlöksklyftor
- 2 dl äppelcidervinäger
- 1 dl brunt farinsocker
- 2 dl ketchup
- 1 msk senapspulver t ex Coleman's
- 1 msk salt
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk grovmalen svartpeppar
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 st jalapeno med frö
- 1 tsk worshestershiresås
- 2 tsk rökarom
Instructions
- Smält smöret i en kastrull. Hacka lök, vitlök och jalapeno grovt och lägg allt tillsammans med resten av ingredienserna.
- Låt allt sjuda på mellanvärme i ca 20 minuter. Mixa med stavmixer och låt svalna.
- Sterilisera en glasburk/flaska i kokande vatten under 5 min. Låt allt svalna och häll över såsen i behållaren. Förvara i kyl och den håller i flera veckor.
Notes
Personligen föredrar vi en syrligare variant än de köpta som ofta är väldigt söta. Gillar du dem mer så rekommenderar jag dig att öka andelen farinsocker. Rökigheten är också en vattendelare men är även den enkel att justera genom mängden rökarom.