Strålande sol och högsommarvärme idag – som gjort för en picniclunch på stranden med andra ord! Just pannkakor är ju otroligt smidigt att ha med eftersom de kan ätas utan bestick och brukar uppskattas av alla i familjen. Det här är en variant av utan gluten- och laktosfria pannkakor som blir jättegoda toppade med t ex färsk frukt och lite kanel. Eller om du vill ha lite sötare smak – strö över lite kokossocker!
Bebisar ska inte äta hårdstekt mat, men någon gång ibland kan du servera dessa även till bebisar över 8 månader om du steker på låg värme försiktigt och utesluter saltet i receptet.
Gluten- och laktosfria pannkakor (2-3 port)
- 5 ekologiska ägg
- 4 dl ekologisk kokosmjölk (en frp/burk)
- 2,5 msk fiberhusk/psylliumfrö
- 1/2 tsk salt
- ev 1 tsk kanel och/eller 1/2 tsk vaniljpulver
Vispa samman alla ingredienser i en skål. Låt smeten svälla ca 5 minuter. Psylliumfrön suger åt sig mycket vätska, så smeten tjocknar vartefter hela tiden även under stekningen.
Lägg i en klick ekologisk kokosolja i en upphettad stekpanna och bred ut 1/2 – 3/4 dl smet per pannkaka/plätt. Stek gyllenbrun på båda sidor.
Detta påminner om de pannkakor som jag brukar göra, och som jag är tokig i! Mums!
Vad roligt, och visst blir de goda! 🙂 Hur gör du dina Marja, nu blir jag nyfiken!