Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
from 1 vote
Kryddigt curryris
Ett smakrikt och färgglatt ris som passar lika bra till kebaben som till falafel.
Servings
4
port
Förberedelser
10
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Ingredienser
1
tsk
curry
1
tsk
gurkmeja
1
krm
cayennepeppar
5
st
kardemummakärnor
gröna
1
krm
salt
1
krm
svartpeppar
mald
2
msk
tomatpuré
1/2
st
rödlök
skivad
3
msk
rapsolja
3
dl
matris
5-6
dl
hönsbuljong
Mängden avser utspädd buljong och motsvarar ca 1 hönsbuljongtärning + vatten
Instruktioner
Hetta upp olja i en kastrull på medelhög värme.
Tillsätt skivad rödlök, tomatpuré och alla kryddor och låt fräsa i ett par minuter under omrörning.
Skölj riset ett par omgångar i kallt vatten.
Blanda ner riset i kryddblandningen och låt fräsa någon minut.
Häll på den mindre mängden hönsbuljong i riset, lägg på ett lock och låt sjuda på låg värme i ca 18-20 minuter.
Späd ev med lite mer hönsbuljong under koktiden om det verkar bli för torrt.
När riset är färdigkokt, smaka av med med eventuellt lite mer salt.
Anteckning
Riset gör du enkelt veganskt genom att byta ut hönsfond/buljong mot grönsaksbuljong.
Måltid:
Tillbehör
Keyword:
curry, ris