Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
No ratings yet
Lyxigt god pastasallad med ädelost och parmaskinka
Härligt krämig sallad som fungerar såväl till lunch som middag
Servings
4
pers
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
20
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Ingredienser
1-2-3-lag till picklade päron
1
msk
ättikssprit
12%
2
msk
socker
3
msk
vatten
Ingredienser
1
st
Päron
Conference
250
g
Pasta
Smal modell, t ex Gemelli
4
msk
Pesto
200
g
Krämig ädelost
T ex Aura
100
g
Parmaskinka
120
g
Mixsallad
t ex Ruccola, bladsallad, spenat mm
1
msk
Olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak
Instruktioner
Förberedelser
Koka pastan ”al dente” i saltat vatten. Häll av vattnet och låt pastan kallna.
Gör en 1-2-3-lag genom att lösa upp socker med ättika och vatten.
Skölj päronet och skiva tunt med mandolin eller en potatisskalare. Lägg i lagen så päronen täcks. Låt vila minst 60 min.
Tillagning och servering
Skölj salladsmixen och lägg i bunke. Salta och peppra lätt och vänd runt tillsammans med lite olivolja.
Skär eller smula ner ädelosten i mindre bitar och lägg i salladen. Rör runt och låt stå och dra medan du gör klart resten.
Blanda ner peston i pastan och rör runt så att det fördelas jämt.
Lägg en bas av pasta i botten av en tallrik. Fördela parmaskinka och päron tillsammans med sallad.
Avsluta med päron och grovt hackade walnötter. Bara att servera.
Måltid:
Lunch & middag
Keyword:
ädelost, parmaskinka, päron, pastasallad, sallad, walnötter