Världens mest lättgjorda glass som inte kräver glassmaskin eller uppkok av glassmet. Bara vispa ihop ingredienserna och släng i frysen så har du en krämig punschglass!
Servings 4port
Tillagningstid 10 minuterminuter
5 timmart
Total tid 5 timmart10 minuterminuter
Ingredienser
3stäggulor
3/4dlströsocker
1/2dlpunscht ex Carlshamns flaggpunsch
3dlvispgrädde
Instruktioner
Knäck äggen och separera äggulor och äggvitor. Spar äggvitorna separat och använd till exempel till maränger :)
Vispa äggulorna med sockret tills du har en tjock, fluffig kräm som när nästan vit.
Rör ner punsch i äggsmeten.
Vispa grädden tills den formar toppar i en separat skål.
Vänd ner äggsmeten i den vispade grädden med en slickepott.
Häll glassmeten i en låda med lock och ställ i frysen i minst fem timmar. Rör om ca två gånger under infrysningstiden för bästa resultat.