Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
No ratings yet
Salsicciapasta
En krämig pasta som går fort att göra men är en lyxig helgmiddag!
Servings
4
port
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Ingredienser
500
g
färsk pasta
T ex tagliatelle
400
g
salsiccia färs
2
stora
schalottenlökar
finhackade
4
st
vitlöksklyftor
tunt skivade
1/2
st
röd chili
tunt skivad
2
st
äggulor
ekologiska
2
dl
parmesan
riven
2
msk
olivolja
till stekning
svartpeppar
malen
1
dl
vitt vin
3
dl
vispgrädde
10
st
salviablad
Instruktioner
Fräs salsiccafärsen i olivoljan. Finfördela i små bitar. Tänk på att rå korv måste bli ordentligt genomstekt.
Ta i schalottenlök och salvia. Fräs den vackert gyllenbrun. Peppra med finmald svartpeppar, efter tycke och smak.
Tillsätt strimlad vitlök och chili tillsammans med en dl vitt vin. När vätskan kokat bort tillsätter du grädden.
Medans såsen sjuder koka pastan i rikligt saltat vatten. Häll av pastan när den är färdig.
Tillsätt parmesan och äggulor i såsen och rör om tills såsen tjocknat. Stäng av plattan.
Smaka av med salt och riven svartpeppar. Servera genast.
Author:
Ellen
Måltid:
Lunch & middag
Keyword:
pasta, salsiccia