En rökig, lite syrlig och het BBQ-sauce som passar till det mesta
Servings 8pers
Tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredients
100gsmörekologiskt
1stliten gul lök
5stvitlöksklyftor
2dläppelcidervinäger
1dlbrunt farinsocker
2dlketchup
1msksenapspulvert ex Coleman's
1msksalt
1mskpaprikapulver
1mskgrovmalen svartpeppar
1tskcayennepeppar
1stjalapenomed frö
1tskworshestershiresås
2tskrökarom
Instructions
Smält smöret i en kastrull. Hacka lök, vitlök och jalapeno grovt och lägg allt tillsammans med resten av ingredienserna.
Låt allt sjuda på mellanvärme i ca 20 minuter. Mixa med stavmixer och låt svalna.
Sterilisera en glasburk/flaska i kokande vatten under 5 min. Låt allt svalna och häll över såsen i behållaren. Förvara i kyl och den håller i flera veckor.
Notes
Personligen föredrar vi en syrligare variant än de köpta som ofta är väldigt söta. Gillar du dem mer så rekommenderar jag dig att öka andelen farinsocker. Rökigheten är också en vattendelare men är även den enkel att justera genom mängden rökarom.