Min favoritmiddag! Vegetariska enchiladas gjorda på sojafärs är lättlagat och jättegott!
Servings 4port
Förberedelser 30 minuterminuter
Tillagningstid 15 minuterminuter
Total tid 45 minuterminuter
Ingredienser
Enchiladas
8stvetetortillas
300gsojafärs
1frpsvarta bönor
1frpmajs
3dlriven ostt ex gouda, hushållsost, cheddar
3dlav vår tacosås/chunky salsaKolla gärna in vårt recept på chunky salsa!
3dlpasserade tomaterBlandas med tacosås/chunky salsa
Egen tacokrydda
1mskspiskummin
1mskpaprikapulver
1/2mskoregano
1tskkoriander
1tsklökpulver
1/2tskchilipulveralt chiliflakes
1tsksalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader varmluftsgrill.
Blanda kryddblandningen.
Stek sojafärsen och när den är varm/ljummen så häller du i kryddblandningen. Blanda allt noga så att kryddorna kommer överallt.
Skölj bönorna och majsen, blanda ner de i färsen. Stäng av spisen och låt det stå på eftervärme.
Ta fram en stor ugnsform (helst fyrkantig).
Ta fram dina tacobröd och fyll de med mycket färs i mitten (inte ända ut i kanterna), tänk på att du ska rulla ihop de sedan. Efter det blander du tacosås/chunky salsa och häller hälften ovanpå färsen. Sedan lägger du på ca 1/2-1 näve ost och rullar ihop tacobrödet.
Lägg rullarna, varefter du gör dem, med skarven neråt och tätt ihop i ugnsformen.
När formen är full eller dina ingredienser slut, häll på tacossås och bre ut det så att det blir ett tunt lager över alla rullar. Lägg på mycket ost.
In i ugnen tills osten har smält och blivit lite gyllenbrun och servera.